29 iunie 2011

Un imperiu daramat

Exista oameni care se agata atat de mult de copilarie incat nu mai vor sa ii dea drumul. Refuza sa creasca, sa se maturizeze, refuza pur si simplu sa se avante in lume pe propriile lor picioare. Iar atunci cand ajung la granita ditre maturitate si copilarie se panicheaza si nu stiu ce sa mai faca. Dar timpul ...din pacate, nu iarta pe nimeni !! Cu voie sau fara voie tot trebuie sa isi parasesca regatul mult iubit si sa inceapa sa constuiasca unul nou, mai inalt, mai puternic si mai maiestos. Privesc tristi inapoi si vad cum regatul lor de destrama bucatica cu bucatica si incearca disperati, sa puna bucatile la loc, dar niciodata nu va mai fi ce a fost vreodata, va ramane doar o amintire a trecutului . Fortati de imprejurari trebuie sa reziste si acestei "drame" si sa paseasca in lume  sa faca ceva maret de care sa fie mandrii mai tarziu.Si daca nu pot sa tot incerce, sa lupte pana la capat pentru ca viata e tare incalcita si noi trebie sa o descalcim orice ar fi !!!

28 iunie 2011

Un simplu cuvant.

Stitii... e incredibil cum cateodata un simplu cuvant gen : "-Buna" poate inveseli ziua cuiva. Nu mereu trebuie sa spui cuvinte complicate ca sa impresionezi pe cineva. Cuvintele simple te pot face sa sazambesti la fel de mult ca dupa un banc bun ! Cateodata cand treci pe langa o persoana cunoscuta, iti doresti sa auzi de la ea macar un cuvant si iti este de-ajuns. Dar nu toate persoanele, au bunul simt sa zica ceva... asa ca prefera sa treaca pe langa tine ca pe langa un necunosut. Ma doare sa stiu ca sunt persoane atat de indiferente care nu dau doi bani pe tine sau pe o "trecuta" prietenie. Ma dore!

26 iunie 2011

Song for today.

Ultimul film pe care l-am vazut..

Pai....ultimul film care l-am vazut este Diary of Wimpy Kid 2 am vazut anul trecut si prima parte, si mi-a placut asa ca m-am hotarat sa vad si partea a doua.Este amuzant,o comedie draguta despre 2 fratii care nu prea se inteleg.Uita-ti trailerul, poate va place si voua.

Fobia mea

Poate suna prostesc, dar fobia mea este frica de intuneric!!! Da....nu rade....chiar daca normal ar fi trebuit sa depasesc frica asta pana in prezent....nu am reusit.Off....daca ar putea sa fie mereu lumina!!! Atunci cand stau in intuneric am tot felul de senzatii ciudate, si imi imaginez muuulte lucruri...si crede-ma am o imaginatie destul de bogata! Am senzatia mereu ca o sa vina cineva si o sa ma stranga de gat, pur si simplu nu suport sa stau in intuneric.

Uite ce am gasit...

Plictisitata, umbland de colo-colo am gasit un site interesant cu citate destul de dragute.Primul lucru care m-a atras a fost numele: "Etiquette for a Lady" dupa vre-o 5 minute de citit am realizat ca merita sa il urmaresc, si m-am gandit sa il impartasesc si voua.Sper sa va placa.Exista aceeasi varianta si pentru baieti.

28 mai 2011

Raspuns pentru curiosi

Acum cateva zile cineva m-a intrebat:
Daca ai putea sa arati ca oricine din lumea asta,ca cine ai vrea sa arati?
M-am tot gandit...si sincer raspunsul meau este ca nu vreau sa arat ca nimeni alcineva.
Vreau sa arat ca mine,sa fiu unica,nu o copie a altei persone.Chiar daca alte persoane sunt de 100x mai frumoase ca mine,si mai slabe,intelegente,cu caracter placut,bla bla bla...Tot eu vreau sa fiu! Adica nu spun ca eu nu zic niciodata ca " vai as vrea sa fiu ca "x" sau "y",dar daca ma gandesc mai bine,tot eu vreau sa fiu!" Asa ca nu va mai doriti sa fiti alcineva.Voi" sunteti alegera potrivita" nu, nu stiu ce model sau star de pe coperta! Si voi puteti fi la fel! Aveti incredere!



"Who says
Who says you’re not perfect
Who says you’re not worth it
Who says you’re the only one that’s hurting
Trust me
That’s the price of beauty
Who says you’re not pretty
Who says you’re not beautiful
Who says"

5 aprilie 2011

Fantezie.

Trebuie sa va marturisesc; ca am o mare fantezie. Imi doresc foarte mult sa mi se faca o serenada,iar eu sa fiu la balcon, si... ca o draguta ce sunt,sa ii arunc la saracu baiat in cap o galeata de apa si daca tot e ud si putina faina.He He!! Ce dracusor sunt! M-as simti atat de implinita daca as putea faca asta vreodata in viata.Stiu pare copilares,imatur,necibzuit...dar asta e fantezia mea.











4 aprilie 2011

Pagina de jurnal.

Este aproape ora 10:30 dimineata,si eu stau molesita in banca mea,desprinsa de realitate.Sunt la scoala si ora este in plina desfasurare dar eu totusi nu sunt acolo.Acum am franceza...o limba frumoasa da nu e de mine...
Din lumea mea,imi aud brusc numele,si vad cum toti isi atintesc ochii asupra mea[ in gandul meu...WTF??]Profesoara ma pune sa citesc nu stiu ce text de la nu stiu ce pagina...ammm incept sa rasfoiesc cartea zapacita si incep a citii balbaindu-ma in cel mai rau mod.Apoi ies la tabla ca si cum m-as duce la spanzurat,nelamurita...pentru ca habar nu aveam ce trebuie sa fac,privesc tabla si incep a scrie niste bazaconii pe acolo.
Aud glasul profesoarei,dar acesta trece prin mine,pentru ca eu inca ma aflu undeva departe,incep sa privesc pierdut pe geam,oftand...si hopaa aud sunetul dulce al clopotelului.[Break time]




Ohh mama zilele astea  sunt asa de plictisitoare...Nu mai vine vacanta odata?M`am saturat de scoala!!

Pinguinul Lala

Am primit de la o prietena un e-mail foarte dragut cu un pinguin,si m-am gandit sa impartasesc informatia si cu voi.



Un pinguin in varsta de 10 ani a fost salvat de pescari si a refuzat sa plece atunci cand s-a facut bine. A fost adoptat de o familie dintr-un orasel japonez si a devenit animal de companie care are propria instalatie de aer conditionat in camaruta ei racoroasa. Lala este inteligenta, merge cu rucsacelul ei in spate la pescarie in fiecare zi pt a cumpara peste proaspat.


17 martie 2011

Un fluture greu de gasit.

Vine din America Centrala si este intalnit din Mexic pana in Panama .
Este chiar comun in zona lui, insa nu este usor de gasit din cauza aripilor sale trasparente,
care reprezinta mecanismul sau de camuflare.
Un fluture cu aripi transparente este rar si frumos. Delicat ca si sticla cea mai fina, prezenta acestei bujuterii tropicale este folosita de ecologistii padurii tropicale ca un indicator al calitatii ridicate
a habitatului si imputinarea lor ii alerteaza de schimbarile ecologice.
Rivalizand cu frumusetea rafinata a unui vitraliu, aripile translucente ale fluturelui
Glasswing sclipesc in lumina soarelui ca geamuri lustruite de turcoaz, portocaliu,
verde si rosu.




Toate lucrurile frumoase nu trebuie sa fie pline de culori pentru a fi observate...

in viata, ceea ce este neobservat are cea mai mare putere.




1 martie 2011

Cate ceva despre martisor.

Dupa cum bine stim cu totii, ca  luna Martie este una speciala, am hotarat sa caut ceva pe net despre martisor si sa postez aici.


▣ Am afalat ca "Savantii sustin ca Martisorul a fost mostenit de la romani,in calendarul carora 1 martie coincidea cu inceputul Anului Nou,luna martie fiind dedicata zeului Marte,divinitatea vegetatiei si a casatoriilor,inainte de a deveni zeul razboiului.In aceasta zi,femeile si fetele(uneori si copiii)puneau la git o moneda gaurita de metal stralucitor,de obicei argint,legata de un snur impletit de lina,alcatuit din doua fire,unul rosu si altul alb,pentru a avea noroc la rodirea cimpului si pentu anu se pirli la soare sau ca fetele sa se faca mai frumoase si mai dragostoase.

Martisorul se purta 9 sau 12 zile,dupa care era legat de ramura unui copac tinar,iar in luna mai cei de l-au prins acolo,mergeau sa vada daca le-a rodit pomul,deducind din asta norocul sau ghinionul din acel an.Impletirea firelor de origine animala (lina,par)e legata de un simbolist al fertilitatii.Aceasta explica obiceiul agatarii firelor de crengile unui pom,pentru a-l face sa rodeasca,

Firele pentu martisoare erau pregatite la sezatori,unde fetele torceau,firele toarse (nu doar cele cu care legau martisoarele) reprezentind legaturile simbolice virtuoale ce urmau sa le uneasca destinul.Se considera ca Martisorul are un simbolism feminin,metalele din care era confectionat la origine fiind argintul sau arama (nu aurul),ambele apatinind simbologiei feminine,selenare."

Uitati aici una din nenumaratele legende ale >>Martisorului





28 februarie 2011

Movie : Letters to God.

Astazi nu m-am simtit prea bine asa ca nu am prea stat la liceu...dupa 3 ore de scoala m-am intors acasa mi`am facut niste ceai si ca sa treaca timpul am decis sa ma uit la un film.Dupa cateva minute de cautare eram nehotarata si nu stiam ce film sa aleg.Pana la urma am decis sa ma uit la Letters to God desi la inceput nu m-i s-a parut prea interesant.

Este un film inspirata din fapte reale si este vorba despre un baietel care este bolnav de cancer si ii trimite scrisori lui Dumnezeu in speranta ce el il va ajuta.El il considera pe Dumnezeu ca pe un profesor si prieten caruia ii spune tot ce are pe suflet si se roaga pentru intreaga comunitate din care face parte sa fie sanatoasa si fericita.
Postasul din cartier care traieste o viata tulbure,gaseste in continutul scrisorilor baiatului calea de a-si rezolva problemele si de a`si aduce inapoi baietelul pe care la pierdut din cauza dependentei de alcool .Filmul arata ce efect a avut acest baietel asupra familiei si prietenilor sai,si credinta pura si sincera pe care el o are in Dumnezeu.




Acest film m-a emotionat foarte mult si mi-a adus aminte ca acolo undeva in lume sunt inca multe persoane bolnave de cancer care isi asteapta sfarsitul...Dar noi aveam datoria de a`i ajuta sa treaca peste aceasta situatie grea si de a le oferi iubirea si sprijinul nostru neconditionat.Sa speram impreuna pentru o lume mai buna si mai sanatoasa!

24 februarie 2011

Un mic detaliu...

Acum cateva zile am citit pentru scoala nuvela istorica Alexandru Lapusneanu de Costache Negruzzi si desi nu ma omor eu cu acest gen de literatura..m-a impresionat numele primului capitol care se numea
"Daca voi nu ma vreti io va vreu!"

Acest citat ma face sa ma gandesc ca orice e posibil daca vreau cu adevarat si ca nu trebuie sa ma las descurajata de persoanele care nu sunt de acord cu mine!Trebuie doar sa cred in mine!

20 februarie 2011

Gyaru

Cautam pe internet informatii despre fetele Gyaru si ma`m hotarat sa va impartasesc si voua aceste informatii.Sunt sigura ca multi dintr`e voi nici nu stiu despre existenta acestor fete.

Din multele stiluri existente in cultura urbana din Harajuku si Shibuya gyaru este unul din cele mai vechi. Aparut prin anii 70, in urma unei reclame la blugi, transliteratie a cuvantului englezesc gal.

Fetele gyaru sunt interesate de moda si gasca si nu au nici cel mai mic interes fata de munca sau casatorie. Din aceasta cauza lumea le considera foarte copilaroase, fapt care a dus la crearea unei sub-subculturi, numita kogyaru. Denomenul a fost in mare voga in anii 90 cand lumea se imbraca in costume hiper-sexualizate a uniformei traditionale de liceu japonez, unele chiar avand ganguro.






Mai multe informatii si noutati pentru cei interesati aici.

One Way - Rainy Days



Rainy days rainy days
 now that you’ve gone far away
my raindrops pouring down my eyes
you know I’ll never be okay
goes fade away fade away
don’t you know I’m missing you
here it slowly falls again
every day and night
as I open my eyes

Scrisoarea unui prof de mate

"Cristino,logaritul inimii mele,faptura ta paralelipipedica mi-a cazut secanta la inima.In clipa cand privirile noastre s-au intersectat,stanga ta a atins tangent dreapta mea,mi-ai tras o perpendiculara pe cateta obrazului extragandu-mi radacina patrata.
Vai,Cristino,ce corp geometric ai cu doua picioare ca doua ace dreptunghiulare.Ipotenuza a vietii mele,vino sa te cuprind intre catete."

16 februarie 2011

Black Butler

Kuroshitsuji sau in engleza (Black Butler)este unul din animeurile mele preferate.Este vorba despre un majordomn demonic pe nume Sebastian Michaelis care este legat de tanarul domn Ciel Phantomhive printr`un contract supranatural.Tanatul Ciel Phantomhive este in varsta de 12 ani si provine dintr`o familie de nobili si detine un imperiu urias de dulciuri si jucarii.Pactul care la facut cu Sebastian este ca dupa ce iti termina toate misiunile de facut inclusiv sa se razbune pe oamenii care i-au omorat parintii,Sebastian trebuie sa il protejeze si sa il ajute,iar in schimb dupa ce isi termina misiunile lui Sebastian ii este permis sa il omoare si sa ii ia sufletul.

* Pentru ce-i interesati il gasiti pe acest site cu subtitrarea in romana:
-http://anime.kage.ro/

13 februarie 2011

Hachiko

Ieri ma`m uitat impreuna cu prietena mea la un film care mi s`a parut foarte interesant.Este vorba despre un caine pe nume: Hachi.
Povestea:
Hachi a fost cainele lui Hidesaburo Ueno,profesor universitar.A fost adus in Tokyo de catre acesta.
El isi insotea stapanul in fiecare dimineata pana la gara Shibuya, unde isi lua la revedere pana dupa-amiaza cand profesorul se intorcea spre casa.Il astepta mereu in acelasi loc,in fata garii.Zi de zi,fara sa lipseasca macar o data .Se intalneau in fata garii si apoi plecau spre casa.
Si-a asteptat stapanul zilnic ,pana intr-o zi(mai.1925) cand nu s-a mai intors.Profesorul facuse un atac de cord la universitate,unde murise.
Dupa moartea acestuia,Hachiko a fost dat catre o alta familie.Dar a fugit,reintorcandu-se mereu la vechea lui locuinta.Hachiko a realizat intr-un tarziu ca profesorul nu mai locuieste acolo.Atunci s-a intors in fata garii,unde il astepta zilnic,la aceeasi ora.
Cei ce frecventau zona,il stiau pe Hachiko si pe profesor.Acestia l-au hranit si l-au ingrijit pe parcursul asteptarii lui.
Timp de noua ani si-a asteptat stapanul sa se intoarca in gara.Timp de noua ani,pe ploaie,pe vant,ninsoare sau arsita.Zi de zi,fara oprire,pana la moarte.
Hachiko a murit pe treptele unde isi astepta stapanul.(8 martie.1935).
Osemintele sale sunt pastrate si astazi la Muzeul National de Stiinta din Japonia.
In aprilie 1934,in onoarea lui Hachiko,in statia Shibuya a fost plasata o statuie de bronz.El insusi a fost prezent la dezvelirea acesteia.Statuia a fost reciclata in timpul celui de-al doilea razboi mondial si inlocuita in august 1948.
Dupa cum spuneam,aceasta statuie este un punct de intalnire foarte popular.Si chiar una din gurile de iesire a statiei Shibuya se numeste Hachiko-guchi.


In fiecare an,pe 8 aprilie,devotamentul lui Hachiko este onorat cu o ceremonie solemna de aducere aminte la statia Shibuya.Sute de iubitori de caini vin pentru a ai pastra amintirea vie.

Aceasta poveste m-a impresionat destul de mult,deoarece putini cainii ne sunt asa de fideli incat sa ne astepte pana la sfarsitul vietii.

*Pentru cei interesati,uita`ti aici Traileru de la film: